Argintul coloidal, un pretios antibiotic natural. Proprietati si indicatii terapeutice

Prodss naturist pentru imunitatea copiilorCe este argintul coloidal?

Argintul coloidal este o substanta cunoscuta inca din antichitate, fiind utilizata de catre medicina alternativa ca remediu terapeutic pentru numeroase patologii. Este vorba despre particule microscopice de argint pur, incarcate electric, aflate in suspensie intr-o solutie de apa distilata. Tocmai incarcatura electrica este cea care le mentine distante, impiedicandu-le sa se amestece cu solutia.

Principala caracteristica de natura calitativa este dimensiunea particulelor. Cu cat acestea sunt mai fine, cu atata solutia de argint coloidal va fi mai eficace impotriva bacteriilor. Datorita diviziunii microparticulelor, ii este accentuat efectul terapeutic, sporind astfel posibilitatile de a fi absorbit in organism.

Argintul coloidal actioneaza ca un fel de catalizator ce blocheaza o anumita enzima din organism, de care bacteriile, virusii si ciupercile au nevoie pentru a supravietui. Agentii patogeni devin neputinciosi in fata acestei substante, ce ucide chiar si germenii rezistenti la antibiotice. Cu toate acestea, nu afecteaza nici enzimele celulelor epidermice, nici bacteriile ”bune” din organismul uman.

Proprietatile terapeutice ale argintului coloidal

Potrivit cercetarilor medicale, niciun microoragnism cunoscut care da nastere bolilor nu poate rezista mai mult de cateva minute in prezenta argintului coloidal. Prin comparatie, daca un antibiotic destul de potent ucide o jumatate de duzina de microorganisme patogene, aceasta solutie elimina in jur de 650 de bacterii, virusi si paraziti diferiti.

Proprietatile sale pot fi ”traduse” printr-o puternica actiune antibacteriena, antiinflamatoare, antivirala si antimicotica, dar si prin capacitatea de reactivare a metabolismului celular.

Spre deosebire de antibioticele traditionale, argintul coloidal nu slabeste sistemul imunitar, ci-l intareste.

Cum se utilizeaza argintul coloidal?

Avantajele utilizarii acestui compus nu consta doar in varietatea afectiunilor pe care le trateaza, ci si in multiplele posibilitati de aplicare, in functie de patologie. Fara miros si gust, nu irita tesuturile, putand fi utilizat atat pentru uzul intern, in administrarile orale, cat si pentru uzul extern.

Recomandari terapeutice

Utilizare externa

Aplicat pe un pansament, se foloseste pentru tratarea ranilor de tot felul, intrucat nu este iritant: rani deschise, taieturi, arsuri, besici, acnee, diferite eczeme, micoze, furunculi, herpez, iritatii ale pielii, impunsaturi de insecte.

Frecand pielea capului cu o solutie de argint coloidal, imediat dupa spalarea parului cu sampon, aceasta se dovedeste a fi un eficient remediu pentru combaterea matretii.

Masat pe fata dupa barbierit, calmeaza iritatiile pielii, improspateaza tenul si dezinfecteaza taieturile superficiale.

Aplicat in zone axilara, asemeni unui deodorant care nu cauzeaza alergii, se dovedeste a fi un optim antiperspirant.

Aerosol

Solutia se poate utiliza sub forma de aerosol in tratarea afectiunilor respiratorii (bronsite, pneumonii), ca substitut al antibioticelor.

Irigatii

Solutia de argint coloidal se poate utiliza pentru irigatiile vaginale contra infectiilor bacteriene sau micotice.

Utilizare interna

Administrarea orala a catorva picaturi de argint coloidal in fiecare zi tonifica sistemul imunitar, ajutandu-l sa se intareasca. In acest fel este util in prevenirea si combaterea gripei si a racelilor.

Cateva picaturi aplicate local pot fi utile pentru tratarea infectiilor nasului, ochilor sau a urechilor.

Administrat in timpul sarcinii, ajuta la dezvoltarea fatului si faciliteaza nasterea.

Se poate utiliza cu succes pentru tratarea infectiilor grave cu stafilococul auriu.

In urma studiilor clinice s-a demonstrat eficacitatea argintului coloidal in cazul pacientilor afectati de diferite maladii de natura virala: HIV, hepatita C, varicela, gripa, herpez, etc.

Gargara

In cazul afectiunilor localizate in zona oro-faringiana se recomanda gargara cu cateva picaturi de argint coloidal dizolvate intr-un pahar cu apa. Mai este utilizat pentru mentinerea igienei orale, precum si pentru combaterea alitozei si a bacteriilor ce cauzeaza cariile dentare.

Poposind in vitrina magazinului de produse naturiste Sanavita, puteti descoperi care sunt produsele naturale imbogatite cu atat de pretiosul argint coloidal.
Vezi first defense produs naturist pentru copii pe baza de argint coloidal. produs de Childlife, lider in productia de suplimenet naturale pentru copii in Statele Unite.

Share Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>