Cel mai puternic antibiotic natural din lume

Cel mai puternic antibiotic natural din lume

 Larnca-Manuka-Honig-250g-420Considerată drept o „miere vindecătoare”, mierea de Manuka este recunoscută în toată lumea pentru proprietățile sale antibacteriene, fiind prețuită ca și cel mai puternic antibiotic natural. Unică în lume, această miere monofloră este adunată și preparată de albine din floarea arborelui de Manuka, care crește numai în insulele sălbatice și nepoluate ale Noii Zeelande.

Proprietățile mierii de Manuka – sănătate de la interior
Mierea de Manuka conține zaharuri complexe, enzime vii și alți compuși care apar în mod natural. Acest lucru îi conferă proprietăți nutritive excepționale atât pentru păr și ten, cât și pentru întărirea imunității. Includerea sa în tratamentele tale, dar și în alimentația zilnică, îți vor aduce o serie de beneficii antioxidante și de întărire a imunității.
În toată lumea, mierea de Manuka este folosită pentru afecțiuni bacteriene și gastro-intestinale, precum helycobacter pylori, infecții cu stafilococ, paraziți intestinali și alte condiții medicale. Aceasta acționează asupra acidității gastrice și a refluxului, îmbunătățind considerabil digestia și toleranța alimentară.

Mierea de Manuka are un impact considerabil în creșterea imunității tale și a membrilor familiei. Fie că vă confruntați cu dureri de gât, gripă sau răceală sezonieră, fie că aveți afecțiuni cronice, precum sinuzită sau migrene, acest antibiotic natural va acționa asupra lor și va contribui la îmbunătățirea semnificativă a calității vieții voastre.

 Antibioticul natural reprezentat de această miere îmbunătățește somnul, reglează valorile colesterolului, neutralizează PH-ul și crește energia zilnică. Alte mici probleme cu care vă puteți confrunta oricând, precum sănătatea ochilor sau aftele bucale, își vor găsi rezolvarea cu ajutorul mierii de Manuka.

Compușii naturali care formează mierea de Manuka au capacitatea de a acționa activ asupra afecțiunilor bacteriene. Astfel, acneea, herpesul, ciupercile unghiilor, halena, candida – toate își găsesc vindecarea cu ajutorul acestui tip de miere. De asemenea, ea acționează asupra inflamațiilor, reducându-le până la vindecare.

Folosită extern, mierea de Manuka acționează asupra eczemelor, dermatitelor, ulcerațiilor pielii, dar și asupra foliculitei. Arsurile, rănile, cicatricile sau iritațiile sunt reduse considerabil și primesc un ajutor de nădejde pentru vindecare. În domeniul cosmetic, mierea de Manuka este de un real ajutor pentru înlăturarea punctelor negre și a coșurilor, fiind ideală pentru tratamente faciale. Chiar și căderea părului sau mătreața vor fi oprite prin folosirea acestui antibiotic natural.

Cum alegem mierea de Manuka potrivită?
Toate tipurile de miere au caracteristici terapeutice deosebite, dar ceea ce face mierea de Manuka specială este cantitatea ridicată de Methylglyoxal (MGO). MGO-ul este ceea ce oferă efectul antibacterian acestui produs apicol, iar mierea certificată astfel acționează asupra bacteriilor cu atât mai eficient cu cât nivelul MGO este mai ridicat.

În comparație cu mierea obișnuită, care conține între 0-20 mg/kg, mierea de Manuka are în compoziția sa o cantitate între 20-800 mg/kg de MGO.

Alegerea mierii de Manuka cea mai potrivită pentru vindecarea ta sau a membrilor familiei tale se face în raport cu nivelul afecțiunii. Spre exemplu, dacă îți dorești să întreții sănătatea, atât la interior cât și la exterior, sau să asiguri imunitatea, poți opta pentru un tip de miere de Manuka ce conține o cantitate mai mică de MGO. Dacă afecțiunile sunt pronunțate, precum acnee vulgară la exterior sau chiar grave, precum manifestări cronice, îți recomandăm să îți îndrepți atenția asupra unei mieri de Manuka MGO, care conține o cantitate ridicată din acest compus.

De cele mai multe ori, produsele care sunt bune pentru sănătate au un gust neplăcut, iar copiii în special ar putea să le refuze. Gustul ușor caramelizat, de eucalipt, al mierii de Manuka o va plasa cu ușurință pe lista de produse preferate ale familiei tale.

 Mierea de Manuka se produce doar în Noua Zeelandă, întrucât singurii arbori de Manuka din lume se regăsesc aici. Ea este produsă în cantități limitate, care necesită certificări și teste ale compușilor pentru a putea primi certificarea originalității, ceea ce justifică prețul său ridicat, în comparație cu mierea obișnuită.

Te-ai convins de proprietățile deosebite ale mierii de Manuka? Aruncă o privire peste produsele din magazinul online Sanavita și vezi toate produsele. Cu siguranță, printre acestea vei găsi un tip de miere care să poată să te ajute să îmbunătățești orice condiție a ta sau a familiei tale.

 

Share Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>